Skip to main content

Advice for law students

Til den næste generation

10 gode råd til den jurastuderende

Kære jurastuderende

 

Studiet byder på udfordringer, frustrationer, glæder og meget andet. For at hjælpe dig bedst muligt gennem studiet har vi samlet 10 gode råd fra vores jurister.

 

Rigtig god fornøjelse!”

1
IG Advokat
1

“Det er ikke så vigtigt at kunne skrive et utal af noter eller at kunne lire en lærebog af. Bestræb dig på at forstå de hensyn, som retsreglerne bygger på, og de sammenhænge, de indgår i. Det er grundlaget for et godt judgment.”

Iben Gjessing, advokat og associeret partner

2
hs ny
2

“Når du engang skal bruge juraen i den virkelige verden, finder du ud af, at det er en disciplin i sig selv at forstå ”faktum”: Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvorfor forløb omstændighederne, som de gjorde? Det er en disciplin, som kræver gå-på-mod, indlevelsesevne, kreativitet, nøjagtighed og nysgerrighed. Dine personlige egenskaber er mindst lige så vigtige som dine karakterer; dem kan du udvikle med studierelevant arbejde – fx på et advokatkontor.”

Henrik Schütze, advokat og managing partner

3
CB advokat
3

“Som jurastuderende vil du næsten altid have noget, du kan læse op på. Lad dog være med for samvittighedens skyld at tage bøgerne frem, ligeså snart du har 10 minutter tilovers eller efter en lang dag, hvor du reelt ikke tænker over, hvad du læser – du vil alligevel skulle læse det igennem igen på et senere tidspunkt.”

Caroline Birkholm, advokat

4
TF advokat
4

“Vær ikke bange for at sætte ord på det indlysende; det er det måske ikke for alle, og det kan også vise sig ikke at være så klart, som du troede.”

Terese Foged, advokat og partner

5
ONG
5

“Faglige diskussioner er vigtige for din forståelse af pensum. Vær nysgerrig, stil spørgsmål og vær ikke bange for at deltage i diskussionerne – både på holdet og i studiegruppen.”

Oline Nyegaard Grothen, stud.jur.

6
arr
6

“Det at få et relevant studiejob er en vigtig del af jurauddannelsen, da man får indblik i, hvordan jura anvendes i praksis. Desværre er ønsket om et relevant studiejob en stressfaktor for mange nye jurastuderende, og der er en opfattelse af, at det er noget, man skal have fra første dag. Slå koldt vand i blodet og brug hellere din første tid på studiet på at komme godt ind i stoffet. På den måde har du mere at byde på og et større overskud til at finde det rigtige for dig senere hen, og du vil samtidig være mere attraktiv for en kommende arbejdsgiver.”

Anna Rørbye Rønn, advokat

7
KBL
7

“Det er vigtigt med et godt og stort netværk blandt de medstuderende – både af hensyn til fremtidige jobmuligheder, men også senere i karrieren, hvor man kan drage stor nytte af at kunne kontakte tidligere medstuderende med henblik på faglig sparring og i advokatbranchen henvise sager.”

Kristina Blichfeldt Lautrup, advokat og partner

8
ADR advokat
8

“Alle møder afslag eller nederlag undervejs i studiet og karrieren. Tag det ikke personligt og lad det aldrig afholde dig fra at prøve igen – og igen og igen.”

Asbjørn de Roepstoff, advokat og associeret partner

9
JBWH advokat
9

“I fag med mundtlig eksamen: Forbered tre gode spørgsmål til hver undervisningsgang. Du bliver bedre, du viser dit engagement, og læreren husker dig.”

Jørgen Bek Weiss Hansen, advokat, partner og underviser på KU i faget "Iværksætterens Juridiske Udfordringer"

10
PL Advokat
10

“Mange af de løsninger, man ikke kan finde i lærebøgerne, beror på almindelig sund fornuft. Derfor: Mød andre mennesker end dine medstuderende og bliv klog på livet.”

Peter Lambert, advokat og partner